dilluns, 24 de gener del 2011

Navegadors Webs

Navegadors webs
Un navegador web o explorador web, és una aplicació que permet a l'usuari recuperar i reproduir documents d'hipertext, generalment escrits en HTM, des de servidors webs situats a qualsevol lloc del món. Aquesta xarxa de documents és coneguda com Terandvina mundial o World Wide web (WWW). Els navegadors actuals permeten mostrar gràfics, seqüències de vídeo, sons, animacions i programes diversos a més de text i enllaços.
La funció bàsica d'un navegador web és mostrar documents de text, segurament amb recursos multimèdia incrustats. Els documents poden estar ubicats a l'ordinador de l'usuari, però també poden ser a qualsevol altre dispositiu que hi estigui connectat (a través d'internet, per exemple) i que tingui els recursos necessaris per a la transmissió (un programari de servidor web). Aquests documents, habitualment anomenats pàgines web, tenen hipervincles que enllacen una porció de text o una imatge amb un altre document.
El seguiment d'enllaços d'una pàgina a una altre, ubicada en qualsevol ordinador connectat a internet s'anomena navegació.


FireFox
El Mozilla Firefox (oficialment abreujat com Fx o fx i popularment abreujat com FF) és un navegador web lliure  desenvolupat a partir del projecte Mozilla L'objectiu del Firefox és desenvolupar un Mozilla més petit, lleuger i ràpid mitjançant l'extracció i redisseny del component de navegador de la suite de programari Mozilla. De la mateixa manera que Mozilla, Firefox és multiplataforma i utilitza el llenguatge d'interfície XUL.
El Mozilla Firefox és un projecte paraŀlel al Mozilla Thunderbird, un client de correu electrònic  sota la mateixa filosofia i amb uns orígens similars. La bona rebuda d'ambdós per part dels usuaris va dur a que la Fundació Mozilla els adoptés com els seus productes principals, substituint la Suite Mozilla original.
El projecte ha fet servir en el passat els noms Phoenix (traduït literalment Fènix) i Firebird, vegeu la pàgina al respecte. Característiques
Internet Explorer
Windows Internet Explorer és un navegador web desenvolupat per Microsoft per al sistema operatiu Microsoft Windows.Ha estat el navegador web més utilitzat a Internet  fins a l'actualitat, amb un pic màxim de quota d'utilització del 95% entre el 2002 i 2003 en les seves versions 5 i 6. No obstant això, aquesta quota de mercat ha disminuït gradualment amb els anys a causa d'una renovada competència per part d'altres navegadors..
Les seves versions més recents són la 8.0 i la 9.0: la primera està disponible gratuïtament com a actualització per Windows XP Service Pack 2, Windows Server 2003 amb Service Pack 1, Windows Vista, i Windows Server 2008, a més, ve de forma nativa en els més recents sistemes operatius de Microsoft, Windows 7 i Windows Server 2008 R2. D'altra banda, l'Internet Explorer 9, de moment, es troba en desenvolupament, i inclou soport per a CSS3, SVG, HTML5 (incloent les etiquetes <audio>, <video> i <canvas>).Segons Microsoft, començant amb la publicació de la primera versió par a proves de plataforma realitzada.

Saf ari
Safari és un navegador web desenvolupat per Apple per al seu sistema operatiu Mac OS X. La versió 3 estarà disponible per a Windows XP i Windows Vista.Una beta d'aquesta ja ho està en el seu lloc web.
El codi utilitzat per a renderizar pàgines web està basat en el motor KHTML, creat per al projecte KDE. Com a resultat d'això, el motor intern de Safari és programari lliure i és alliberat sota els termes de la llicència LGPL. Les millores al codi de KHTMLper part de Apple són incorporades al codi de KDE ràpidament.
una beta pública va ser posada a la disposició dels usuaris, sent aquesta la primera versiónen funcionar tant en Mac US X com en Microsoft Windows.
Amb el llançament de Mac OS X v10.5 el 26 d'octubre de 2007, va ser inclosa primera versió estable de Safari 3.
Google Chrome
Google Chrome és un navegador web desenvolupat per Google i compilat amb base a components de codi obert com el motor de renderitzat de WebKit i la seva estructura de desenvolupament d'aplicacions (Framework). Google Chrome és el tercer navegador més utilitzat a Internet, amb una quota de mercat del 9,98% a finals de desembre de 2010, i amb un total de 120 milions d'usuaris a principis de desembre de 2010. Està disponible gratuïtament sota condicions de servei específiques.
Chromium és  el  programari lliure amb el qual s'ha desenvolupat Google Chrome per fonamentar les bases del disseny i desenvolupament del navegador Chrome,a més del sistema operatiu Google Chrome OS, amb altres parts subjectes a una varietat de llicències de codi obert permissives que inclouen MI  License, Ms-PL i la triple llicència MPL/GPL/LGPL. L'objectiu principal és proporcionar un navegador amb major estabilitat, velocitat i seguretat més d'incloure una interfície d'usuari senzilla i eficient.Tindrà les seves mateixes característiques, però amb un logotip lleugerament diferent i sense el suport comercial o tècnic de la companyia Google.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada